Biblija je drugačija od svih ostalih knjiga. Kad ju pogledaš, izgleda kao jedna knjiga, ali zapravo se sastoji od šezdeset i šest manjih knjiga, počevši s Knjigom Postanka i završivši s knjigom Otkrivenja.

Biblija ima samo jednu veliku temu. Ona nam govori o Kristu. Stari zavjet govori o mnogim stvarima koje su se trebale dogoditi kada će Krist doći. Unaprijed je govorio o detaljima Njegovog rođenja, života i smrti. Novi zavjet nam govori što se dogodilo kad je Krist došao na svijet.

Evo što je netko rekao o Bibliji: «Ova knjiga sadrži Božji um, stanje čovjeka, put spasenja, sud nad grešnicima i radost vjernika. Njezina naučavanja su sveta, zakoni obvezujući, povijesni izvještaji točni i odluke nepromjenjive. Čitaj je da postaneš mudar, vjeruj u nju da nađeš spasenje i živi ju da postaneš svet. Ona sadrži svjetlost da te vodi, hranu da te uzdržava i utjehu da te ohrabri… Krist je njezina velika tema. Naše dobro je njezina svrha. Slava Božja je njezin svršetak. Čitaj je polako. Čitaj je često. Čitaj je s molitvom… To je Knjiga nad knjigama. To je put kojim se Bog objavljuje čovjeku.»