SMRT JEDNOG GURUA

Ova knjiga je posve fascinantna autobiografija Rabindranatha R. Maharaja koji je rođen je u najvišoj hinduističkoj kasti, potječe iz duge loze brahminskih svećenika i gurua. U knjizi autor korak po korak opisuje osobni prelaz iz života gurua obilježenog religijskim vegetarijanstvom, jogom, parapsihološkim moćima te brojnim astralnim iskustvima, u život svježine, sigurnosti i otvorenosti osobnog zajedništva s Bogom u Kristu.
Autorovo daljnje kršćansko poslanje je posebno intenzivno te brojni izazovi s kojima se do sada susreo iziskivali su posebna očitovanja Božje zaštite o kojima autor dinamično i nadasve dobroćudno govori u ovoj knjizi.

Džepni format,
239 str.


50,-kn

 

Rabindranath R. Maharaj

«Krajnje me uzmeniravalo to što je stanje blaženog mira koje sam dosegao u meditaciji, tako brzo nestalo čim bi me teta ukorila zbog lijenosti ili zapuštanja kućanskih poslova. Iako inače miran, tada bi se razbjesnio… ali sile koje sam razvijao svojim vježbanjem joge ostajale su u meni pa su se već počele pokazivati djelatnima u javnosti. Budući da sam znao da bez takvih objava nadnaravnog nikada neću pridobiti velik broj poklonika, jako sam se radovao sve većim duhovnim moćima… Već sam udjeljivao „Šaktin dodir“, poznat među guruima. Šakti je jedno od imena Kali, Šivine krvožedne žene koja voli ubijati, božice majke koja udjeljuje prasilu što izlazi iz srca svemira. »

Zašto i kako je onda ovaj cijenjeni guru postao kršćanin?

 

O AUTORU

Rabindranath R. Maharaj je čovjek koji je na Trinidadu bio štovan kao bog, a sada putuje po svijetu služeći jedinom Bogu utjelovljenom u Isusu Kristu. Rođen u hinduističkoj kasti brahmina, Rabindranarh Maharaj je od malena bio pripreman preuzeti mjesto utjelovljenja «Atmana» kojem će hindusi prinositi žrtve i štovati ga kao božanstvo. Vrlo dobronamjerno i iskreno govori kako je, nakon mnogih mističnih iskustava, došao do odnosa sa svojim Stvoriteljem.