Djelovanje rock glazbe

«Ogledalo na stropu, ružičasti šampanjac s ledom. I ona je rekla 'Tu smo svi zarobljenici po vlastitom izboru'. A u meštrovoj sobi su se svi okupili na gozbu. Bodu je svojim čeličnim noževima, ali zvijer nikako ne mogu ubiti.“ „Opusti se“, rekao je čovjek noći. „Programirani smo da primamo naredbe. Možeš se odjaviti u svako doba, ali otići ne možeš nikada“.
Tekst pjesme „Hotel California“ vjerojatno je aluzija na sotonsku crkvu u San Francisku. Ona se nalazi u ulici California. Slučajnost? Na unutarnjoj lijevoj strani omotnice ploče „Hotel California“ vidljiva su tri otvora slična prozoru. Na srednjem je prepoznatljivo jedno lice – lice ćelavog Antona S. LaVeya, poglavara sotonske crkve. Manager Eaglesa Larry Salter, otvoreno je priznao da se neki glazbenici grupe Eagles druže s članovima sotonske crkve…
Parapsiholog W.F.Bonin rekao je: Glazba očito ima stimulirajuće djelovanje koje može pospješiti parapsihološke pojave. Glazba može promijeniti stanje svijesti, dovesti npr. do transa, ili jednostavno pospješiti primanje informacija (nadosjetilnog opažanja). Kad bi kršćanski roditelji vidjeli da im djeca dolaze u kuću sa sotonskom biblijom ili sličnom literaturom, velika većina njih bi djeci odmah oduzela te demonske predmete i bacila ih u smeće.»
Možda se netko potrudio pronaći jednostavniji put za ulazak u naše domove!?

Džepni format,
141 str.


30,00 kn

 

O AUTORU

Iako Wilhelm Busch potjece iz poznate obitelji župnika, u mladim godinama bio je sve samo ne religiozan. Da mu je netko kao mladom casniku u Prvom svejtskom ratu rekao:"Jednom ces propovijedati u crkvi", glasno bi se nasmijao i odmahnuo rukom jer ga Bog tada nije zanimao.
To se svakakopromijenilo kad je mjesecima kasnije, u pauzi pri pobjedonosnom napredovanju trupa prema Verdunu, svome prijatelju ispričao prljavi vic. Taj se pak nije stigao nasmijati jer ga je u istom trenutku usred srca pogodio dio neprijateljske granate, tako da je umro na mjestu.
"Još se vidim kako stojim u tom uličnom rovu, kad me pogodilo kao neko jako svjetlo, svjetlije od atomskog udara: 'On sada stoji pred svetim Bogom!' I sljedeći zakljucak bio je: 'da smo drugacije sjedili, pogodio bi mene i ja bih sada stajao pred Bogom!" Moj prijatelj je tu ležao mrtav. I nakon mnogo godina prvi put sam sklopio ruke i jednostavno molio: "Dragi Bože, ne daj da poginem prije nego što saznam da neću ići u pakao!"...
Wilhelm Busch je nakon rata postao župnik. Prvo je u Bilefeldu, a onda dokraja svog života u Essenu, rudarima i prije svega bezbrojnim mladim ljudima kao župnik za mlade pokazivao put do Krista.
Na svečanosti nakon sahrane je dr. Gustav Heinemann, kasnije predsjednik Njemačke, u govoru sažeto opisao tajnu ovogčovjeka: "Gdje je bio prisutan, uvijek se nešto događalo. Ali ono bitno kod njega bilo je da je bez ograničenja bio vjeran i probitačan glasnik svog Gospodina."